Wednesday 11 December 2013

Lai pulka naudas!


Mēs palīdzēsim Tavus svētkus padarīt īpašus, tāpēc līdz pat pašiem Ziemassvētkiem ik pa laikam publicēsim kādu ideju svētku sajūtas rosināšanai.


"Ziemassvētku naktī jāēd zirņi, tad būs pulka naudas." 

 vēsta Latviešu ticējums




Mēs ļoti vēlamies, lai esi priecīgs un pārticis, tāpēc te ir viena no latviešu tradicionālo ēdienu receptēm, lai nauda nekad netrūktu:


  1. Nomērcētus pelēkos zirņus pārlej ar karstu ūdeni, lai būtu apsegti.
  2. Vāra bez sāls, dažas reizes ūdeni papildinot.
  3. Īsi pirms zirņu gatavības pieber sāli.
  4. Gatavus zirņus nokāš.
  5. Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubveida gabaliņos sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi.
  6. Atsevišķi pasniedz rūgušpienu.
Ēdiena pagatavošana Tev aizņems aptuveni stundu un rezultāts gatrantēts - pilns vēders, prieks sirdī un kas zina, cik daudz naudas pēkšņi uzradīsies.

Lai izdodas! 

P.S. Un, ja nu paspēj nofotografēt, ar nepacietību gaidīsim bildi!

No comments:

Post a Comment