Monday 25 November 2013

Praktiska informācija autovadītājiem!

Kolēģi, viens no Taviem darba instrumentiem un neatņemamām ikdienas darba sastāvdaļām ir uzvalks. Ticu, ka labi rūpējaties par to, lai izskatītos kopti un patīkami būtu ne tikai klientam, bet arī pašiem. Tomēr padalīsimies arī ar Tevi dāžos praktiskos padomos, kā rūpēties par uzvalku, lai tas vienmēr izskatītos lieliski un ilgāk kalpotu. Iespējams atradīsi arī sev kādu vēl nezināmu paņēmienu. 





Uzvalku pēc nēsāšanas pakar uz plata un ērta pakaramā. Pakaramais ir nepieciešams tik plats, lai pareizi aizpildītu žaketes apjomu. 

Arī biksēm ir jāizvēlas piemērots pakaramais. Ja jūs piešķirat lielu nozīmi tam, kā bikses ir izgludinātas, tad lietojiet bikšu presi, varat gludināt ar gludekli. Gludinot ar gludekli neaizmirstiet vienmēr lietot mitru, baltu audumu pirms gludekļa saskares ar biksēm, citādi uzvalks nolietosies ātrāk. 

Pirms pakariniet žaketi, pārliecinieties vai visas kabatas ir iztukšotas. Pēc vienas „darba” dienas, uzvalkam vismaz dienu ir jāpaliek skapī,bet pirms tam vēlams nedaudz to notīrīt ar birsti. Vispareizāk būtu lietot apgērbu birsti ar dabīga materiāla sariem.Piemēram, ļoti mīkstu saru birstes izmanto kašimira uzvalkiem. Labāk neizmantot uzvalka tīrīšanai rullīšus,kuri it kā noņem liekās pūkas. Pēc to lietošanas uz auduma var palikt pēdas no lipīgā materiāla. Labāk noņemiet pūkas ar roku. 

Tīrot uzvalku viegli piespiežat birsti. Nenoraujiet pogas! Arī kabatām jāvelta liela uzmanība. Tāpat putekļi ātri sakrājas bikšu atlokos. Tos vajag tīrīt biežāk. Neiesakām karināt uzvalku skapī uzreiz pēc ķīmiskās tīrīšanas. Labāk atstājiet to pie atvērta loga, uz balkona vai vannas istabā. 

Vilnas audumam vajadzīgs mitrums,lai saglabātos materiāla elastīgums. Apģērbu var atsvaidzināt ar tvaiku jebkurā vannas istabā, izslēdzot ventilatoru un piepildot vannu ar karstu ūdeni. Speciālistu vērtējums dalās – vieni uzskata,ka ķīmiskā tīrīšana nav vajadzīga. Birstes, vēdināšana un tvaiks ir pietiekami, bet traipus var tīrīt atsevišķi . Otri neredz citu ceļu kā ķīmisko tīrīšanu, jo tik labi izgludināt uzvalku var tikai profesionālis. Slikta gludināšana var sabojāt uzvalku. 


Kaklasaites kopšana



Kaklasaiti labāk nemazgāt un negludināt,jo tā var pazaudēt formu un sabojāties. No traipiem var glābt ķīmiskā tīrītava, bet no ielocēm ļoti vienkāršs paņēmiens. Uzmanīgi aptīt kaklasaiti ap pirkstu, noņemt un atstāt uz kādu laiku. Nedrīkst, vienreiz sasienot mezglu, katru reizi noņemt kaklasaiti kā „cilpu”. Kaklasaiti katru reizi vajag atsiet un pakarināt skapī. Lai uzglabātu lielu kaklasaišu kolekciju vislabāk der speciāli skapji, var izmantot arī speciālus pakaramos. 


Seko līdz jaunumiem blogā un nākošajā rakstā uzzināsi kā pareizi gludināt kreklu! Raksts būs veidots ar vizuāliem uztveres materiāliem, lai tiešām viss sanāktu darot pašiem.




No comments:

Post a Comment