Tuesday 26 November 2013

Kā pareizi gludināt kreklu


Pirmkārt, gludeklim ir jābūt ar nerūsējoša tērauda virsmu, kas nebojās materiālu gludināšanas laikā. Var izmantot tvaika gludekļus,taču vislabākais rezultāts būs sasniegts gludinot mitru, tikko izmazgātu kreklu. Ja krekls ir jau sauss,tad var to samitrināt ar pulverizatoru.

Galvenie noteikumi kreklu uzglabāšanā:


Vislabāk žāvēt kreklu uz pakaramā. Gludināt, pieliekot minimālas pūles,kamēr krekls vēl ir mitrs.
Ja krekls ir sauss to var samitrināt ar pulverizatoru.


Ievietojiet samitrinātu kreklu polietilēna maisā uz pusstundu. Krekls samitrināsies vienmērīgi.
Sāciet gludināt ar vienas piedurknes vidusdaļu, gludiniet no centra uz malām, ieloces izgludiniet nobeigumā.
Manžeti gludiniet tā, lai pogas būtu pavērstas uz augšu. Dubulto manžeti jāgludina citādi. Atlokiet manžeti un izgludiniet to,tad salokot vajadzīgajā platumā nogludiniet vēlreiz. Nobeigumā salokot manžeti uz pusēm nogludiniet tā,lai pogu cilpas atrastos tieši viena virs otras.
Kreklu liekat uz gludināmā dēļa ar ārpusi uz augšu. Nostiepiet audumu un nogludiniet. Sekojiet tam,lai vīles būtu nogludinātas simetriski, novietojot kreklu uz gludināmā dēļa tā,lai vīles sakristu ar gludināmā dēļa sānu malām. Atkārtojiet to pašu no otras puses.
Gludiniet apkakli no stūriem tā, lai iekšpusē nepaliktu iegludinātas vīles. Tas ir īpaši svarīgi apkaklēm no mīkstiem materiāliem. Gludiniet apkakli arī no iekšpuses, pēc tam ievietojiet cietu ieliktni, un izgriežiet apkakli atpakaļ.
Beigās gludiniet krekla sānu daļas.Sākotnēji noliekat vienu pusi ar ārpusi uz augšu. Nogludiniet.Labā puse, kur ir pogas, jāgludina tikai ap pogām. Atkārtojiet to pašu arī ar otru pusi.
Vislabāk izgludinātu kreklu pakarināt skapī. Jūs varat izgludināt kreklus tā un tad, kad Jums to vajag, un pēc tam pakarināt tos skapī, tajā secībā, kā jums ir ērtāk.


Nākošajā rakstā lasi par apavu kopšanu :)

No comments:

Post a Comment