Thursday 19 September 2013

Ko darīt Londonā: 8.sērija!

Open House London 2013
Šajās brīvdienās, 21. un 22. septembrī, Londonā apmeklējumam atvērtas skaistākās, interesantākās un noslēpumainākās pilsētas ēkas akcijas Open House London 2013 ietvaros. Šo nedrīkst palaist garām - apskati ikonisko Batersijas ogļu elektrostaciju - lielāko ķieģeļu ēku Eiropā - starp citu, jau tuvākajā laika tā tiks pārveidota modernā dzīvokļu kompleksā, tāpēc nenokavē. Kopumā akcijas ietvaros apskatāmi 830 īpašumi un objekti, šeit iespējams atrast  TimeOut London sagatavoto 16 obligāti apskatāmo vietu sarakstu, kā arī visi apskatāmie objekti meklējami šeit http://www.londonopenhouse.org/.



Karaliskā Observatorija
Tu taču zināji, ka pasaules laika apzīmējums GMT nozīmē Greenwich Mean Time? Kāpēc? Jo tieši Londonā, Griničā, atrodas observatorija, kurā tiek mērīts šis laiks no Griničas meridiāna. Apskati šo vietu - Karalisko observatoriju: astronomijas centrs, planetārijs un daudz kas cits. Šobrīd apskatāma arī foto ekspozīcija   - ziemeļblāzmu fotofiksācija. Vairāk informācijas šeit.



Urban Food Fest
Vēl četras sestdienas pēc kārtas vari baudīt pasaules gastronomiskās izvirtības festivālā, kas tieši tam veltīts. Sākums - 5os pēcpusdienā, vieta - 163-175 Shoreditch High Street, E1 6HU, un baudi vienuviet visas pasaules virtuvi par saprātīgām cenām. Vairāk info šeit.




Temza. Ātri.
Kamēr laiciņš mūs vēl palutina ar kādu saules staru, izmēģini visātrāko Londonas ūdens transportu - ātrlaivas Temzā. Traucies pa Temzu ar ātrumu 35 jūdzes stundā, sajūties nedaudz kā Džeimss Bonds, turklāt šajā 40 minūšu tūrē Tevi pavadīs gids, kas ar komisku piesitienu radīs vajadzīgo noskaņu. Vairāk informācijas un rezervācijai šeit šeit. Zinātāji stāsta, ka esot ekstrēmi!


National Army Musem
Jā, jā, Londonā ir muzejs pilnīgi par jebkuru tēmu, arī veltīts armijai. Iesakām apmeklēt to šo sestdien, 21. septembrī jo īpaši, tā kā tieši tad tur notiek Big Blitz Live - pasākums 1940-to gadu stilā - ar džaiva dejām, tā laika autentiskiem tērpiem un daudz jautrības. Iespēja profesionālu pavadībā arī iemācīties uzdejot tā laika trakulīgās dejas. Vairāk info šeit.





No comments:

Post a Comment