Thursday 14 February 2013

Īsā izlase, ko darīt Londonā

Londona 2011.gadā oficiāli pārsniegusi 8 miljonu iedzīvotāju atzīmi; tā ir tūristu galamērķis nr.1 Eiropā; Vikipēdija saka, ka Londona ir viens no svarīgākajiem pasaules tirdzniecības, finanšu, politikas un kultūras centriem. Skaidrs, ka visi šie raksturojumi nosaka to, ka tur nekad nevar būt garlaicīgi un ik brīdi kaut kas ir piedzīvojams, apskatāms, izbaudāms, uzzināms un izzināms. 

Tā kā mēs ik dienu esam Londonā  un atkājam ko jaunu, tad šeit tagad un turpmāk stāstīsim par to, ko labu un aizraujošu esam tur atklājuši. Kā latvieši saka, neturi sveci zem pūra, dalāmies ar Jums!

Tātad, pirmā sērija!

Kamdena (Camden Town Tube station)
Brīvā brīdī noteikti ir vērts doties uz Kamdenu (Camden Town), un izjust tās īpašo, relaksēto atmosfēru, kas ir īpatnēja ar savu gotisko stilu, netradicionāliem apģērbu dizainiem, mājas fasādēm un savdabīgiem cilvēkiem. Īpaši Kamdena jāpiemin gastronomisko izpriecu sakarā - meklē Stables tirgu (Stables Market), pavisam blakus tam atrodas ēdienu aleja, kur par lieliskām cenām var nobaudīt Meksikas, Āzijas, Jamaikas, Indijas un daudz citas nacionālās virtuves (arī kotletes un štovētus kāpostus). Neliels video šeit http://vimeo.com/11648031.

The View from the Shard - skats uz Londonu no augšas 
Viena no svaigākajām Londonas atrakcijām - skati panorāmu no Londonas augstākās ēkas The Shard: 244 m augstums - divreiz augstāks nekā jebkurš cits panorāmas skatu punkts Londonā. Šī aktivitāte pieejama tikai no šā gada februāra, un šeit, papildus solītajam elpu aizraujošajam skatam, ēkas pirmajā stāvā var skatīt video ekrānus ar Londonas skatiem, skatu galerijās - digitāli piedzīvot Londonas tūres dažādos diennakts laikos. Info skati šeit www.theviewfromtheshard.com.


Segway Rally (16. -17. februāris)
Lieliska lapa, kur ielūkoties, kas interesants notiek tuvākajā laikā - www.allinlondon.co.uk - mums šķiet, ka vērts ielūkoties regulāri. Mēs atradām fantastisku izklaidi, kas notiek jau šajā nedēļas nogalē -  segveja rallijs, sīkāk lasi šeit http://www.allinlondon.co.uk/whats-on.php?event=98395.

Ričmondas parks
Kas attiecas uz Londonas daudzajiem parkiem, mēs gribam izcelt lielāko Londonā -  Richmond Park. Tur esot, patiesi pielavās karaliska sajūta, it īpaši, kad redzi majestātiskos briežus pārvietojamies baros. Sīkāk lasi šeit: http://www.royalparks.org.uk/parks/richmond-park/about-richmond-park.

 

Sports
Londonā ir milzum daudz sporta arēnu, kur ik dienu notiek lielas un nopietnas  lietas. Šeit var sekot  līdzi, kas notiek UK tik populārajā regbija http://www.rbs6nations.com/en/matchcentre/match-centre_fixtures-results.php un futbola  http://www.bbc.com/sport/0/football/  pasaulē.

 
Lai atšķaidītu  angļu sporta tradīcijas, neaizmirstiet, ka šeit var lieliski sekot līdzi mūsu hokejistu gaitām: www.hokejs.lv :).

Šerloka Holmsa faniem
http://britmovietours.com/bookings/sherlock-holmes-london-tour/ Tūre, kas ļauj redzēt grāmatās pieminētās un filmās redzētās vietas.

Slepens dārzs Londonas sirdī
Mēs atradām! Netālu no Koventgārdenas, paslēpies no visiem, atrodas Neal's Yard - īpaša atmosfēra, jauki veikaliņi, skulptūras un daudz kā cita. Noteikti atrodi - trīs minūtes no Covent Garden tube station, piecas minūtes no Leicester Square tube station.Vairāk lasi šeit http://www.venere.com/blog/neals-yard-garden-london/.

Kino
Londonā ir daudz jo daudz kinoteātru, bet mēs atradām ko īpašu! Mums šķiet, ka šis būs neaizmirstams  kino apmeklējums - Electric House Cinema, atrodas Notinghilā. Tas ir viens no vecākajiem kinoteātriem Lielbritānijā. Autentisks interjers, īpaša kino noskaņa - apskati šeit http://www.electriccinema.co.uk/.


Drīz sekos vēl! 

No comments:

Post a Comment